2610
2021
Tuğla ,duvar ,nasıl ,kesilir ,çıkarılır

Tuğla duvar nasıl kesilir ve çıkarılır?

Yaşam alanlarınızın bir çok yerinde kullanılan tuğla duvarlar, bazen çalışmalarımız gereği kesilip çıkarılması gerekmektedir. Tuğla kesme işlemi disiplin ve titizlik isteyen bir konudur. Girişim Karot olarak sağlıklı bir şekilde duvar nasıl kesilir ve tuğla duvar çıkarılırken nelere dikkat etmeliyiz konusunda bilgi paylaşımında bulunacağız.  Yaşam alanlarımızda son yıllarda artan tuğla şömine ve baca inşa edildiğinden, tuğla ile çalışmak kayıp bir sanat gibi hissedebilir ve tuğla kesme veya delme çabaları korkutucu gelebilir. Ancak tuğla ile çalışmak çok zor değildir. Kararlılık ve sadece birkaç temel aletle, kusursuz sonuçlarla kurulu tuğlayı kesebilirsiniz.
 
Tek bir tuğla hasar gördüğünde veya lekelendiğinde, bir tuğla duvarın bir kısmının veya tuğlanın kendisinin kaldırılması gerektiğinde, çevreleyen tuğlayı sağlam ve iyi durumda bırakırken tek bir tuğlayı kesmek genellikle gereklidir. , böyle bir havalandırma, bir elektrik prizi veya bir sıhhi tesisat borusu.
 

5 Tuğla Kesme Yöntemi

Kaldırmak için bir tuğlayı kesmenin birkaç yöntemi vardır. Her birinin artıları ve eksileri vardır.
  1. Bir duvar bıçağı ile donatılmış bir daire testere, hem tuğlayı hem de harcı keserek temiz çizgiler oluşturur, ancak büyük miktarda döküntü oluşturur.
  2. Duvar çarkı olan bir açılı taşlama makinesi de hem tuğlayı hem de harcı kesecek ve daha dar açılara izin verecektir. Ancak, enkaz geri tepmesi önemlidir.
  3. Duvar kesme bıçağı olan bir pistonlu testere, testere sıkıca tutulduğunda nispeten düz çizgiler kesebilir. Ancak pistonlu testereler, alçıpan gibi malzemelerde daldırmalı kesimlere izin verirken, duvar duvarları için pek iyi çalışmazlar.
  4. Bir duvar ataşmanı ile donatılmış yüksek kaliteli bir çoklu alet, daldırmalı kesimlere izin verir ve kesime başlamak için iyi bir yol olabilir.
  5. Tuğlayı bir duvar keski ve matkapla manuel olarak kesmek sabır ister ancak işlemin daha iyi kontrol edilmesini sağlar.

Tuğlayı Elle Kesme

Bir tuğla duvardan veya tuğla şömineden tam bir tuğlayı çıkarmanın sırrı  , çevreleyen harcı kesmektir. Kurutulmuş ve prizlenmiş harç, tuğladan daha yumuşaktır ve tahmin edilebilir bir şekilde keser. Harç kaldırıldığında, tüm tuğla oldukça kolay bir şekilde çıkar. Ancak, amacınız tuğlanın yalnızca bir kısmını kaldırmaksa, harcı çıkarmanız ve tuğlayı küçük parçalara ayırmadan tuğlayı temiz bir çizgide kesmeniz gerekir.
 
Orijinal bir duvar keski kullandığınızdan emin olun. Bu iş için ne tahta keski ne de soğuk keski (metal için tasarlanmış) uygun değildir. Her ikisini de kullanmak, aletin parçalanması ve potansiyel olarak metal parçalarının uçmasına neden olma riskini taşır. Bir duvar keski tipik olarak harç, taş ve tuğlayı kırmak için tasarlanmış daha keskin bir kesme kenarına sahip daha ağır bir keskidir. 
 

Güvenlik Hususları

Bir tuğlayı veya bir tuğlayı elle keserken, koruyucu gözlük, kulak koruyucu ve kalın eldivenler kullanarak güvenlik önlemleri alın. Tuğlayı delmek çok fazla toz üretir, bu nedenle ayrıca bir toz maskesi takın. Sabırlı olun ve yavaş gidin. 
 

Tuğla kesiminde kullanılacak malzemeler;

  • Ekipman / Araçlar
  • Dar duvar keski
  • Çekiç
  • Delmek
  • 1/4 inç duvar matkap ucu
  • Tel fırça
  • Emniyet gözlükleri
  • İşitme koruması
  • Kalın iş eldivenleri
  • Toz maskesi
  • Marangoz kalemi
 

Tuğla kesim talimatları

1. Tuğlada Delikler Delin

Heykeltıraşlar genellikle çizgilerde delikler açarak ve deliklere patlayıcı yükler yerleştirerek büyük taş bölümlerini keserler . Tüm yüklerin aynı anda patlaması bir kesme düzlemi oluşturur. Bir tuğlanın bir kısmını elle kesmek de aynı şekilde çalışır. Patlayıcı yükler yerine, çekiç ve keski darbelerinin kuvveti tuğlayı delinmiş delikler boyunca kırar.
 
Kesmek istediğiniz tuğla yüzeyi boyunca bir çizgi çizerek başlayın. Ardından, kaldıracağınız tuğla kısmındaki ilk satırdan yaklaşık 1/4 inç başka bir çizgi çizin. İlk satırı referans olarak koruyarak bu ikinci satırı detaylandıracaksınız.
 
Bu ikinci çizgi boyunca, en fazla 1/4 inç aralıkla bir dizi delik açın. Darbeli matkap kullanmıyorsanız, matkabı sertçe itmeniz ve hatta biraz sallamanız gerekir, ancak matkap ucunu kırmamaya dikkat edin. 
 
Tuğla tozunu gidermek için delikleri sık sık süpürün. Aşırı basınç, duvar parçanızı hızla köreltebilir. İşin püf noktası, bu operasyona zaman ayırmaktır. Tuğlalar delmeye karşı dayanıklıdır, bu nedenle ucun soğumasını sağlamak için sık sık ara verin.
 

2. Bir keski ile tuğlayı kesin

İdeal olarak, delinmiş delikler tuğlanın tüm kalınlığı boyunca nüfuz etmiş olacaktır. Ancak bazı delikler tam kalınlığa tam olarak nüfuz etmese bile çıkarma işlemini yine de tamamlayabilirsiniz.
 
Bir duvar keski ve çekiçle, tuğlayı delikler arasında hafifçe kırarak kesme çizgisini tamamlayın. Keskiyi atık tuğlaya (tuğlanın kaldırılacak kısmı) doğru hafifçe eğin, böylece tuğlanın kalacak kısmına zarar verme riskiniz olmaz. Keskiye yapılan çekiç darbeleri genellikle tuğlayı kalınlığı boyunca kesecektir.
 

3. Tuğlayı Serbest Bırakmak için Harcı Yıkayın

Tuğlayı kestikten sonra, çevreleyen harcı gevşetmeniz gerekir. Harç genellikle ufalanır, bu nedenle içine rastgele delikler açarak veya keski ile yontarak gevşetmelidir. Sabırlı olun ve hafifçe parçalayın ya da tuğlayı kaldırmak için keskinizi kaldıraç olarak kullanın. Küçük bir levye de gevşemiş harcı çıkarmak için iyi bir araç olabilir.
 

4. Tuğlayı Elle Çıkarın

Tüm engeller ortadan kalktığında, tuğlayı elle kaldırabilmelisiniz. Biraz kıpırdamak gerekli olabilir. 
 

5. Deliğin Kenarlarını Pürüzsüzleştirin

Deliğin pürüzlü yüzeylerini kabul edilebilir bir noktaya kadar düzeltmek için keskiyi kullanın. Yaklaşık 10 dakikalık dikkatli bir ufalama işleminden sonra, kenarları makul ölçüde temiz olan bir deliğe sahip olmalısınız. Ayrıca tel fırça ile hafifçe fırçalamaya yardımcı olur.